utorok 19. apríla 2011

Úspech ála Herodotos ....

Úspech obvykle sprevádza tých, ktorí majú chuť sa do niečoho pustiť, a nie tých, ktorí o všetkom dlho uvažujú a váhajú. (Herodotos)

Práve tento výrok ma inšpiroval ísť vo svojom bezduchom živote ďalej a posunúť sa smerom vpred, smerom za úspechom. Myslím, že to sa Vám tu celý čas snažím
dokázať( rovnako ako Mae a Say). 
(pokračovanie v odrážke...)
Smerom a "správnou" cestou vo svojom živote si nemôžete byť nikdy istí. Ovplyvňuje nás neskutočne veľa faktorov na to, aby sme mali len jednu predurčenú cestu pre život. Môžme si vybrať z rôznych možných aj nemožných možností, ktoré nám poskytuje jedna veľká hra menom -ŽIVOT. 
Slovo úspech  pre každého z nás znamená niečo iné. Pre niekoho znamená rodina, pre iného láska a pre ostatných opäť niečo iné, pre neho prioritné. Pod týmto slovíčkom si predstavíme čokoľvek. Je to ako nekonečný tok našich myslí a záujmov, ktoré si vyberáme a označujeme za tie "TOP". Sú to naše osobné možno niekedy egoistické ciele, no nás to uspokojuje. Poviete si "Pozri sa na neho aký je sebecký a chce len peniaze." Už len tento výrok od nás bol sebecký. Pretože ako som už stihla podotknúť, pre každého z nás slovo úspech znamená niečo iné. Možno pre danú osobu sú doležité skutočne tie peniaze a možno tým chce len dosiahnuť ďalší svoj tajný sen. Nemôžme odsúdiť ľudí podľa ich smerov životov. Nikto z nás nemá rovnaké poslanie a cestu v tomto svete. Keby to tak bolo, boli by sme len znechutení jednotvárnosťou našej spoločnosti, že sa nik nedokázal odtrhnúť od davu. 
Pre nás ako postavičky v hre, je dôležité prekročiť svoj vlastný tieň a odraziť sa z doterajšieho čierneho dna. Nehovorím, že to nebude bolieť a ten skok do ďalšieho čierneho niečoho bude príjemný, no ak to dokážeme, sme na dobrej ceste splniť si to, čo chceme. Ako povedal Herodotos, sny a ciele nečakajú na tzv. "spáčov" v hre,ktorí premýšľajú o úspechu, ale sú predurčené tým iniciatívnym ľuďom, ktorí dokážu preskočiť samých seba. Už len slová "premýšľať o úspechu" sú smiešne a zatratia akýkoľvek náš cieľ. Nemôžme premýšľať o úspechu, ale ho konať a zožať zaň to , čo nám právom patrí. Uznanie a sebauspokojenie svojej mysle a duše.....
PS: Ešte že ja nemám dušu a nemusím prechádzať procesom sebauspokojenia :))
Vaša Wia Q, kreatúra bez duše...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára